Economie

Ministrul pentru IMM-uri: Pregătim subvenții din fonduri UE pentru absolvenți

Absolvenții de licee și universități, din acest an, ar putea beneficia, la angajare, de subvenții în valoare de 900 de lei net și, respectiv, 1.300 de lei net.

Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism

Subvenţiile vor fi acordate de stat din fonduri europene pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni, a anunțat ministrul delegat pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu.

 „Pregătim un program de locuri de muncă subvenționate pentru absolvenții anului 2014, din fonduri europene. Se alocă o subvenție lunară, pentru o perioadă de minimum șase luni și maximum 12 luni, pentru absolvenții din 2014, în valoare netă de 900 de lei pentru cei care termină liceul și 1.300 de lei pentru cei care termină facultatea”, a explicat Jianu.


De asemenea, el a anunțat că, la nivelul Departamentului, se lucrează la conturarea unor ajutoare de stat pentru firmele care investesc în infrastructură, pentru cele care creează locuri de muncă, dar și infrastructură de agrement.

„Astăzi (n.r. — joi), la ora 12,00, colegii mei vor avea o întâlnire cu reprezentanții industriei pentru desemnarea acestui tip de ajutor de stat, care să ne ajute pe noi, ca țară, să perfecționăm infrastructura și să devenim, astfel, competitivi cu piețele cu care concurăm”, a explicat Florin Jianu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter