Economie

Job de peste 1.000 €/lună, pentru care nu trebuie studii superioare

Oferta de locuri de muncă pentru şoferii de TIR este destul de variată pe internet, iar salariile oferite de companiile din străinătate depăşesc uşor 1.500 de euro pe lună.

Şoferii de TIR pot ajunge să câştige peste 1.500 de euro pe lună Şoferii de TIR pot ajunge să câştige peste 1.500 de euro pe lună

După o investiţie de circa 1.000 de euro pentru permis şi atestat, şoferii de TIR pot ajunge să câştige peste 1.500 de euro pe lună, în funcţie de compania angajatoare. Cel puţin asta arată anunţurile de angajare postate pe internet.

Ţara cu cei mai bine plătiţi TIR-işti

Potrivit unor surse citate de Business Magazin, venitul unui şofer de la Edy Internaţional Spedition este format dintr-un salariu fix şi o componentă variabilă, în funcţie de numărul de ore lucrate, şi porneşte de la 900 de euro, ajungând în unele cazuri la 1.800 de euro pe lună. În plus, şoferii români de TIR sunt ofertaţi şi de firme din străinătate. Potrivit site-ului Tjobs.ro, cele mai mari salarii le primesc şoferii care aleg să lucreze în Italia – între 1.600 şi 2.000 de euro pe lună. În Danemarca salariul este de 1.100 - 1.700 euro pe lună, în Germania – între 1.350 şi 1.750 euro pe lună, în Franţa - între 1.200 şi 1.400 euro pe lună iar în Austria - între 1.400 şi 1.600 euro pe lună. Şi în acest moment, pe portalul amintit există şase oferte pentru şoferii de TIR, salariile menţionate de angajatori fiind de 1.400 -1.800 de euro pe lună.


Danezii s-au supărat

Cu toate că sumele depăşesc cu uşurinţă chiar şi de trei ori valoarea salariului mediu pe economie, şoferii români de TIR care lucrează în Danemarca, de exemplu, primesc mult mai puţini bani faţă de colegii lor din ţara respectivă. Concret, potrivit unui reportaj realizat de televiziunea TV 2, un şofer din Danemarca solicită la interviul de angajare în jur de 6.000 de euro pe lună pentru acelaşi job. De altfel, șeful Asociației șoferilor de tiruri din Danemarca, Erik Ostergaard, a declarat pentru sursă citată că tot mai mulți șoferi danezi își pierd slujbele în favoarea românilor, deoarece aceştia din urmă acceptă să lucreze pe salarii considerabil mai mici.

Etichete: job tir salarii
Ultimele Stiri
abonare newsletter