Economie

BM: Creștere economică pentru România de 2,5-3%

Banca Mondială (BM) estimează că România va înregistra în 2014 o creștere economică cuprinsă între 2,5 și 3%, posibil chiar mai mare, în cazul în care va fi un an agricol bun, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, Elisabetta Capannelli, manager de țară pentru România al BM.

Oficialul Băncii Mondiale a mai precizat că, în prezent, criza din Ucraina are implicații limitate pentru România, datorită gradului semnificativ de independență energetică al țării, în timp ce expunerea la comerțul cu Ucraina și Rusia este limitată.

„Situația macroeconomică, care este deja bună, va continua să se consolideze în contextul programului cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană. (…) Cererea internă se revigorează treptat, ceea ce va ajuta creșterea economică, odată cu perspectivele îmbunătățite de creștere economică ale zonei euro. Estimăm o creștere economică cuprinsă între 2,5 - 3%, posibil chiar mai mare, în cazul în care 2014 este un an agricol bun. În această etapă, creșterea economică este proiectată la mai puțin de 3,5% cât a fost anul trecut, când economia a fost ajutată de un an agricol record. Cu toate acestea, creșterea economică fără contribuția agriculturii va fi probabil mai mare de 2,4%, cât a fost anul trecut, datorită accelerării consumului intern și îmbunătățirii investițiilor, în special ca urmare a absorbției fondurilor europene”, a explicat Elisabetta Capannelli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter