Economie

Investitorii mizează pe informaţiile non-financiare ale companiilor

Companiile riscă să piardă investitori pentru că nu-şi fac publice informaţiile non-financiare.

Informaţiile non-financiare sunt tot mai importante pentru investitori Informaţiile non-financiare sunt tot mai importante pentru investitori

Decizia de a face publice performanţele de natură non-financiară nu mai este opţională pentru companiile care caută să atragă investitori, se arată într-un raport realizat de firma de servicii profesionale EY.

Sondajul care stă la baza studiului a fost derulat la nivel global în rândul a 163 de investitori instituţionali şi a identificat principalele tendinţe în procesul de adoptare în raportările companiilor a informaţiilor corporative de natură non-financiară.


Potrivit studiului, 89% dintre investitorii de la nivel global consideră că informaţiile referitoare la performanţele de natură non-financiară ale unei companii au jucat un rol esenţial în procesul decizional cel puţin o dată în ultimele 12 luni. De altfel, 70% dintre respondenţii din pieţele emergente susţin că utilizează deja frecvent sau ocazional informaţiile de natură non-financiară, comparativ cu 49% din cei din pieţele dezvoltate. De exemplu, demonstrarea responsabilităţii sociale corporative a fost considerat esenţială de către 69,7% dintre respondenţi. Raportul EY evidenţiază că principalele surse pentru informaţii de natură non-financiară sunt rapoartele anuale, rapoartele integrate şi site-urile companiilor.

Etichete: investitori studiu
Ultimele Stiri
abonare newsletter