Economie

Se scumpesc apartamentele?

Apartamentele scoase la vânzare la nivel național s-au scumpit pentru a treia lună consecutiv, ajungând astfel la un nivel de 938 de euro pe metru pătrat, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Față de luna martie a anului trecut, prețurile actuale sunt cu 2,1% mai mici, în scădere de la 958 de euro pe metru pătrat.

În Cluj-Napoca, Indicele Imobiliare.ro a ajuns la o valoare de 895 de euro pe metru pătrat pentru apartamentele scoase la vânzare (noi și vechi). „Această sumă este cu 3,8% mai mare decât cea consemnată în februarie (862 de euro pe metru pătrat) și cu tot atât mai mică decât cea din martie 2013”, se arată în comunicatul remis de Imobiliare.ro. Proprietarii de locuințe vechi și-au majorat pretențiile cu 1% în ultima lună, de la 981 la 991 de euro pe metru pătrat, astfel că preţurile sunt acum cu 0,8% mai ridicate decât anul trecut. Avansul înregistrat pe segmentul rezidențial nou a fost de 5,6% (de la 764 la 807 euro pe metru pătrat), astfel că unitățile din ansamblurile rezidențiale clujene sunt cu 8,3% mai ieftine decât în primăvara lui 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter