Economie

Boc s-a răzgândit: este de acord cu transformarea parcului fotovoltaic în cartier de locuinţe

În 2012, primarul Emil Boc declara că hotărârea care vizează reconversia Cartierului Tineretului în parc fotovoltaic este în vigoare.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că din punctul său de vedere este foarte bine dacă proiectul construirii unui parc fotovoltaic în zona dealului Lomb se va transforma până la urmă în cartier de locuinţe. În noiembrie 2012, el afirma că proiectul construirii parcului fotovoltaic va continua, deoarece hotărârea de consiliu local care a decis reconversia Cartierului Tineretului este în vigoare.

Emil Boc a precizat, miercuri, că Primăria nu poate face altceva acum decât să respecte deciziile instanţei. “Noi ce vom putea face decât să respectăm deciziile instanţelor de judecată? Este un conflict acolo între asociaţi, respectăm deciziile instanţelor şi poate odată şi cu dezgheţarea vremurilor imobiliare să se poată continua proiectul Cartierului Tineretului. A căzut pe fondul crizei economice, poate acum e o şansă să se poată relua proiectul”, a afirmat Boc.


Se va merge mai departe după încheierea procesului

Primarul a mai spus că nu va discuta cu niciunul dintre asociaţi până când nu se va termina procesul. “Am convenit că până când nu se termină procedura judiciară nu avem ce discuta pentru că toate lucrurile sunt în proces. Să ştim cu cine discutăm şi după ce se încheie irevocabil tot demersul acesta, evident că mergem mai departe. Nu avem nicio problemă să continuăm proiectul. Pe fondul căderii pieţei imobiliare în 2010 s-a decis să se transforme în parc fotovoltaic, dacă acum instanţa decide să se meargă în continuare pe proiect imobiliar, din punctul nostru de vedere este foarte bine”, a comentat Emil Boc.

Ideea de parc rezidenţial a apărut în 2007

În 12 ianuarie 2007, Consiliul Local Cluj-Napoca a semnat un parteneriat public-privat cu Polus Real Estate care prevedea construirea unui cartier rezidenţial, Cartierul Tineretului, prin înfiinţarea unei companii numite SC Cartierul Tineretului SRL, cu o perioadă de funcţionare limitată la cinci ani.


În urma crizei economice, proiectul de construire a Cartierului Tineretului a fost stopat, iar fostul administrator al Polus Real Estate, Sebok Betty a decis, în 2010, începerea procedurilor privind reconversia proiectului imobiliar cu unul care prevederea construirea unui parc fotovoltaic, fără aprobarea acţionarilor majoritari ai firmei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter