Economie

Bosch are un nou director în România

Inaugurarea oficială a noii fabrici de la Cluj va avea loc la începutul lunii mai”, a afirmat Mihai Boldijar, noul director general al Robert Bosch.

Robert Bosch SRL, parte a concernului german Bosch, unul dintre cei mai importanţi furnizori de tehnologie şi servicii, anunţă o schimbare la vârful companiei din România și Bulgaria.

La începutul acestui an, Mihai Boldijar (53 de ani) a fost numit noul director general al firmei Robert Bosch SRL şi reprezentantul concernului german în România şi Bulgaria. Brigitte Eble, care a ocupat această funcţie până la acea dată, a ieşit la pensie.


„Următorii ani vor continua să fie foarte importanţi pentru compania noastră, deoarece ne vom consolida poziţia în regiune, România devenind o locaţie din ce în ce mai importantă şi puternică pentru grupul Bosch. Anul trecut, fabrica de la Blaj a fost extinsă cu încă o unitate de producţie, iar la Cluj a fost deschis primul centru de cercetare şi dezvoltare. Inaugurarea oficială a noii fabrici de la Cluj va avea loc la începutul lunii mai”, a afirmat Mihai Boldijar, noul director general al Robert Bosch SRL.

Mihai Boldijar s-a alăturat companiei Bosch în anul 1995, unde a deținut mai multe poziţii, ultima fiind cea de director regional al diviziei Automotive Aftermarket pentru regiunea ASEAN.


Mihai Boldijar este absolvent al Institutului Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini, iar înainte de a se alătura grupului Bosch, a activat în producţie şi inginerie tehnologică.

Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara.


Bosch la Cluj

Bosch a investit iniţial suma de 77 de milioane de euro la Cluj. Noul centru de cercetare şi producţie ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 de m2. 325 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. Peste 300 dintre aceştia au fost deja angajaţi şi au terminat sau îşi desfăşoară în prezent stagii de pregătire în centrele R&D şi în fabricile Bosch din Europa. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii.

Etichete: fabrica bosch cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter