Economie

Clujul, în topul celor mai scumpe apartamente scoase la vânzare

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, cele mai scumpe apartamente disponibile spre vânzare în marile orașe ale țării sunt, de regulă, unități locative nou-construite – penthouse-uri, cel mai adesea; acestea sunt situate în cartiere exclusiviste.

În Capitală, cel mai scump apartament are un preț cerut de două milioane de euro. Este vorba despre un penthouse tip duplex situat într-un bloc construit în anul 2009, în zona Șoseaua Nordului-Herăstrău. Locuința are șase camere și o suprafață utilă de 330 de metri pătrați. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafață cumulată de 140 de metri pătrați, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare în subteran.

Pe locul doi în topul celor mai scumpe apartamente de vânzare se situează Constanța, unde un apartament de 180 de metri pătrați situat la etajul al optulea al unui bloc cu 12 nivele are un preț cerut de 390.000 de euro. Proprietatea este amplasată în zona Faleză Nord, are vedere la mare și se vinde complet mobilată și utilată.


Cluj-Napoca se situează pe locul trei. În capitala Transilvaniei, zona Gruia, un apartament nou-construit cu cinci camere este scos la vânzare pe Imobiliare.ro pentru 300.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 250 de metri pătrați și face parte dintr-un ansamblu finalizat anul trecut. Proprietatea poate fi divizată în două unități locative, iar în prețul de achiziție sunt incluse două locuri de parcare subterane.

În zona centrală a orașului, un apartament situat la etajul superior al unei vile finalizate în anul 2008 are un preț cerut de 290.000 de euro. Locuința are cinci camere, o suprafață utilă de 153 de metri pătrați, iar în valoarea de achiziție sunt incluse două locuri de parcare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter