Economie

CE a aprobat realocarea a 240 milioane de euro de la POS Transport către POR

Comisia Europeană a aprobat realocarea a 240 milioane de euro de la Programele Operaționale Sectoriale (POS) de Transport și de Mediu către Programul Operațional Regional (POR), informează un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

De la POS Transport au fost realocate către Programul Operațional Regional fonduri în valoare de 140 milioane de euro, iar de la POS Mediu alte 100 milioane de euro.

'Decizia Comisiei Europene va avea un impact important asupra dezvoltării comunităților locale. Așa cum am promis, acești bani vor fi folosiți pentru a finanța școli, spitale și drumuri județene. Pentru școli și spitale este alocată o sumă de 173 milioane de euro, iar pentru drumuri județene o sumă de 67 milioane de euro. Realocarea fondurilor către aceste domenii prioritare ale României va duce la creșterea nivelului de trai al românilor', susține, în comunicat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.


Potrivit aceleiași surse, Programul Operațional Regional, este cel mai performant program, prin intermediul căruia România a atras până la data de 17 decembrie peste 1,64 miliarde de euro. În același timp, sumele solicitate Comisiei prin acest program pentru a fi rambursate României, se ridicau la aproximativ 1,75 miliarde de euro.

În comunicat se mai arată că rata de absorbție aferentă Programului Operațional Regional era de aproximativ 47% iar rata de absorbție curentă a fondurilor structurale și de coeziune era de peste 28%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter