Economie

Boc: Creşterea taxelor şi lipsa banilor pentru investiţii erodează stabilitatea economică

Fostul premier Emil Boc a declarat, marţi, că Guvernul Ponta neglijează opinia mediului de afaceri, nu alocă bani pentru investiţii şi creşte taxele, iar toate aceste aspecte ar putea duce la situaţia în care nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor, indemizaţiilor şi altor obligaţii ale statului.

Emil Boc a afirmat că deciziile luate de Guvern privind creșterea taxelor și faptul că nu sunt alocați suficienți bani pentru investiții erodează stabilitatea economică a României. “Acest Guvern nu are nicio legătură cu mediul de afaceri. Pentru ei mediul de afaceri nu există, nu-l bagă în seamă. Ei consideră că trebuie să împartă la infinit ceea ce se produce fără să mai ofere nicio șansă în plus de a avea investiții”, a spus Boc.

Fostul premier a mai spus că Guvernul Ponta alocă prea puţini bani pentru investiţii. “Faptul că ei cresc taxele în loc să găsească supapele de a aduce din alte sfere ale dezvoltării sociale bani la buget, nu prin poveri suplimentare pe cetățeni și pe mediul de afaceri, demonstrează că pentru USL mediul de afaceri este un moft care nu trebuie băgat în seamă. Și din nefericire vom suporta cu toții, pentru că această stabilitate economică cu greu dobândită de România și prin efortul românilor, se uzează în fiecare zi. Aceste creșteri de taxe, acești bani luați de la investiții și aceste politici pe care le face Guvernul nu fac decât să erodeze stabilitatea economică a României și cresc pericolul de a fi în viitor din nou în fața unei situații de a nu putea să satisfacem obligațiile sociale ale statului”, a explicat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter