Economie

Internet&Mobile World 2013. Care sunt ultimele tendinţe în aplicaţiile şi soluţiile pentru business?

Aplicaţiile pentru zona de business vor arăta în viitor ca şi acelea personale, fenomenul fiind cunoscut sub numele de “application consumerization” şi va creşte tot mai mult necesitea ca oamenii de afaceri sa fie conectaţi în permanenţă la aplicaţiile enterprise prin intermediul versiunilor mobile.

Pe de o parte, în zona comunicării, social media capată din ce în ce mai mult teren, indiferent de dimensiunea companiei şi tinde să devină principalul canal de comunicare cu clientul final. Pe de altă parte, în zona eficientizării, există o migrare clară a companiilor către cloud, soluţie performantă pentru optimizarea costurilor.

Acestea sunt doar câteva dintre tendinţele enumerate de şefii mai multor companii din domeniu, care sunt prezente în zona expoziţionala a Internet & Mobile World 2013 (IMWorld 2013), eveniment care are loc între 9 si 10 octombrie la Romexpo Bucureşti.


Oficialii Stefanini vorbesc despre «application consumerization», respectiv despre “aşteptarea utilizatorilor ca aplicaţiile enterprise să aibă acealaşi look& feel precum aplicaţiile utilizate în scop personal”. Mai mult, ei cred ca soluţiile de business intelligence şi planificare sunt indispensabile, indiferent de domeniul de activitate şi consideră că nevoile de business pe care piaţa românească încă nu le-a acoperit şi pentru care operatorii vor primi cereri în viitor sunt legate de zona de post sales intelligence. “Estimăm, de asemenea, o cerere importantă pentru soluţiile custom (CRM foarte adaptat), întrucât arhitectura internă de aplicaţii devine din ce în ce mai sofisticată şi în situaţii punctuale aceste soluţii vor fi mult mai uşor de integrat decât soluţiile standard”, mai explică reprezentanţii Stefanini.

La capitolul soluţii de business, cei de la 2 parale spun ca performance marketingul este “un concept care câştigă teren foarte rapid”.


 “Integrarea mai multor canale de comunicare în primul rând din punctul de vedere al măsurarii costurilor implicate (cost pe vânzare, pe rezultat/conversie, pe click) face din performance marketing vedeta bugetelor pentru următorii ani”, explicăreprezentanţii companiei.

Cei de la Agilio consideră că una din tendinţele actuale, căreia şi businessul va trebui să-i facă faţă este migrarea lumii virtuale spre o prezenţă tot mai mare pe dispozitivele mobile, acestea din urma ajungând într-un final să poată înlocui PC-ul aproape în totalitate. Mai mult, ei spun ca la nivelul soluţiilor pentru business, companiile ar trebui sa fie interesate şi mai mult de investiţiile în servicii de securitate.

Etichete: aplicatii
Ultimele Stiri
abonare newsletter