Economie

Începe goana după chirii. La Cluj studenţii vor plăti între 170 şi 210 de euro pentru un apartament

Mai sunt doar două săptămâni până începe noul an universitar, iar la Cluj-Napoca a început goana după chirii. Potrivit unei analize imobiliare.ro, în capitala Transilvaniei, pretenţiile proprietarilor de garsoniere încep de la 160-170 de euro pe lună.

sursa fotto: adevarul.ro sursa fotto: adevarul.ro

În acest buget se încadrează atât o locuinţă nou-construită de 45 de metri pătraţi (zona Iris), cât şi un apartament vechi, de circa 30 de metri pătraţi, din zone precum Mărăşti, Mănăştur sau Gheorgheni.

Şi preţurile locuinţelor cu două camere pornesc de la valori similare – 150-180 de euro pe lună. În zona Baciu, un apartament nou de 50 de metri pătraţi, nemobilat, poate fi închiriat cu 150 de euro pe lună. Pentru aceeaşi suprafaţă utilă, proprietarul unui apartament dintr-o casă din zona Gruia solicită însă 180 de euro pe lună.


La trei camere, chiriile minime se situează în jurul a 200-210 euro pe lună. Cu atât poate fi închiriată o locuinţă tricamerală într-o zonă precum Mărăşti sau Mănăştur.

În localitatea Floreşti însă, un apartament nou-construit de 70 de metri pătraţi are un preţ cerut de 800 de lei pe lună.

abonare newsletter