Economie

Vezi care brutărie a fost închisă de inspectorii OPC Cluj după controalele de ieri

Urmare acţiunii de control efectuată de comisarii Protecţiei Consumatorilor Cluj, ieri, 3 septembrie, au fost verificaţi 20 de operatori economici, producători şi vânzători de pâine şi produse de panificaţie. Au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale în valoare de 84.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare 150 kg de pâine şi produse de panificaţie

Inspectorii OPC Cluj au descins la SC Cuptorul Fermecat SRL Cluj-Napoca, strada Bumbeşti, unde s-au constatat mai multe neconformităţi: existenţa materiilor prime/ produse finite expirate (premixuri, umpluturi, ulei, rahat, cozonac), nerespectare condiţiilor prescrise şi declarate (spaţii insalubre, pardoseli şi pereţi neigienizaţi), abateri de informare-etichetare (nemenţionarea amelioratorilor  şi a procentului de umplutură la cozonaci), nerespectarea cantităţii nete prevăzută pentru pâine, fiind constatată pâine ambalată la 450 g, deşi creşterea cantităţii este permisă  de la minimum 300 g din 100 în 100 g.

Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman 40 kg produse în valoare de 650 lei, oprite temporar de la comercializare 100 kg pânie îin valoare de 400 lei. De asemenea, vor fi aplicate trei sancţiuni contravenţionale cu valoare cuprinsă între 5.000-50.000 lei.


La alte burutării, au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale în valoare de 84.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare 150 kg de pâine şi produse de panificaţie.

abonare newsletter