Economie

Renault ar putea produce modelele Dacia Lodgy şi Duster în Indonezia

Grupul francez Renault ar putea produce monovolumul Dacia Lodgy, dar şi SUV-ul Duster, în Indonezia, pentru a profita de cererea de pe piaţa din Asia de Sud-Est.

Lodgy, fabricat în prezent în Maroc şi singurul model Dacia care nu are succesul aşteptat în Europa, ar putea fi produs în Indonezia, întrucât autovehiculele din această categorie sunt foarte populare în regiune, potrivit cotidianului francez La Tribune, preluat de Mediafax.ro.

Renault "analizează fabricarea Dacia Lodgy MPV în Indonezia", a declarat o sursă din cadrul grupului pentru publicaţia franceză.


Lodgy este singurul autovehicul din gama "entry" a Renault care nu este un succes, scrie La Tribune.

În timp ce Duster, Sandero şi Logan au atras mulţi clienţi, Lodgy rămâne sub ţintele stabilite, în special din cauza declinului popularităţii monovolumelor în Europa în favoarea SUV-urilor. Lodgy ar putea avea însă un viitor în Asia de Sud-Est, unde maşinile din categoria MPV sunt foarte căutate.


Renault ar putea începe producţia la fabrica din Indonezia în 2016.

"Există un potenţial ridicat", a declarat directorul operaţiunilor Renault în regiunea Asia-Pacific, Gilles Normand, în aprilie. Proiectul din Indonezia ar putea fi derulat în cooperare cu Nissan, constructorul auto nipon controlat de Renault.


Renault ia în calcul să producă, în afară de Lodgy, Duster şi un model entry cu preţ redus, scrie La Tribune.

Etichete: dacia duster renault
Ultimele Stiri
abonare newsletter