Economie

UPDATE: A început ședinţa CSAT în care se dezbate privatizarea CFR Marfă

Şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în care este dezbătut subiectul privatizării companiei CFR Marfă a început vineri, în jurul orei 11,00, la Palatul Cotroceni.

Ședinţa CSAT în care se dezbate privatizarea CFR Marfă a început Ședinţa CSAT în care se dezbate privatizarea CFR Marfă a început

UPDATE:Purtătorul de cuvânt al preşedintelui: Rugăm Guvernul să dea dovadă de mai multă responsabilitate în furnizarea informaţiilor

"Rugăm Guvernul României să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi acurateţe în furnizarea informaţiilor către public pentru a evita eventuale dezinformări şi să corecteze informaţia publicată în comunicatul de presă din data de 26 iulie 2013 în care se spune că «Guvernul României aşteaptă în contiuare convocarea CSAT de către preşedintele României» şi că documentele privind privatizarea CFR Marfă «au fost trimise către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării» (în realitate, documentele au fost trimise abia după o săptămână, joi, 1 august a.c., la ora 17.05)", se mai arată în declaraţia de presă a purtătorului de cuvânt al preşedintelui.


Guvernul a transmis anterior că aşteaptă în continuare un punct de vedere al CSAT legat de privatizarea CFR Marfă, dar precizează că nu a cerut convocarea "de urgenţă" a Consiliului, ci includerea pe agenda proximei şedinţe a proiectului de HG, şi vede ca o forţare decizia preşedintelui de a convoca "de urgenţă" CSAT.

Preşedinţia a anunţat joi că şeful statului Traian Băsescu a decis convocarea "de urgenţă" a unei şedinţe CSAT, ca urmare a unei solicitări a Guvernului, potrivit Agerpres.


Vineri dimineaţă, Guvernul a transmis un comunicat de presă în care preciza că nu a cerut convocarea "de urgenţă" a CSAT, ci a solicitat preşedintelui să dispună includerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului a proiectului de hotărâre de Guvern referitor la privatizarea CFR Marfă.

"Guvernul României vede ca fiind o forţare decizia preşedintelui de a convoca 'de urgenţă' CSAT, cunoscut fiind faptul că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi ale celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot", se mai arăta în comunicatul Guvernului.

Executivul a intrat în vacanţă începând de joi, membrii Cabinetului desemnând câte un secretar de stat care să coordoneze activitatea fiecărui minister, în timp ce în locul primului-ministru Victor Ponta a rămas vicepremierul Gabriel Oprea. Preşedinţia a anunţat joi că, în cazul în care premierul nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT, este invitat, fără drept de vot, conform legii, vicepremierul Oprea.

Pe 24 iulie, Executivul a aprobat hotărârea privind privatizarea CFR Marfă, premierul Victor Ponta anunţând că urmează ca actul normativ să fie transmis CSAT spre avizare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter