Economie

Cât plătesc companiile clujene să aibă biroul într-o vilă

Pentru firmele aflate în căutarea unui sediu, în special IMM-uri şi companii cu profil antreprenorial, vilele pot reprezenta adesea o alternativă mai accesibilă decât clădirile office dedicate, cu condiţia de a satisface nevoile de suprafaţă, de creştere a companiei şi de dotări.

Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, chiria lunară solicitată pentru spaţiile de birouri amplasate în vile variază între un prag minim ce poate coborî sub 5 euro pe metru pătrat şi unul maxim de 21,5 euro pe metru pătrat, diferenţa fiind dată de amplasament, suprafaţă şi dotările clădirii.

Cele mai mici preţuri pot fi găsite în Braşov, iar cele mai mari, în Capitală. În ciuda faptului că, în mod firesc, Bucureştiul deţine recordul celor mai mari tarife de închiriere, în zonele periferice sau semicentrale ale oraşului pot fi găsite totuşi şi oferte mai accesibile, comparabile cu cele din alte mari oraşe ale ţării.


În afară de Bucureşti, Cluj-Napoca este oraşul cu cele mai mari chirii practicate pe segmentul vilelor de birouri. La pragul inferior al preţurilor, în zona semicentrală a oraşului, proprietarul unui spaţiu de 280 de metri pătraţi solicită 4,3 euro pe metru pătrat pe lună.

La pragul superior al preţurilor, în zona Gheorgheni, un spaţiu de dimensiuni reduse -  35 de metri pătraţi - poate fi închiriat cu 12,86 de euro pe metru pătrat pe lună. Pe Bulevardul Eroilor, în zona centrală a Clujului, o suprafaţă de 135 de metri pătraţi ce ocupă primul etaj

abonare newsletter