Economie

Ce părere au turiştii străini despre hotelurile din Cluj?

Mâna lungă a angajaţilor sau aroganţa acestora, lipsa aerului condiţionat în unităţi de 4 stele, precum şi lipsa locurilor de parcare sunt principalele minusuri identificate de turiştii străini la hotelurile din Cluj-Napoca, potrivit postărilor pe care le-au lăsat pe site-ul booking.com, după sejurul din România.

Vestea bună e că oraşul în sine i-a făcut pe mulţi să uite de neplăcerile de care „s-au bucurat” la cazare.

Stele mai multe decât ar fi cazul


Condiţiile nu se ridică la înălţimea clasificării din care fac parte în cazul multora dintre unităţile turistice. „Acest hotel nu oferă comfortul pe care cele patru stele l-ar impune. Este un dinozaur comunist, puţin renovat, dar păstrând atmosfera veche. Mirosul este unul neplăcut. Camerele sunt mici, supraîncărcate. Nu este aer condiţionat... Impresia este că te-ai întors 30 de ani în timp, într-un hotel de 2 stele din provincie”, descrie un turist englez, Hotelul Napoca.

Tot stelele o nemulţumesc şi pe o turistă franceză. „Hotelul destul de vechi, covor murdar! Patul la fel de vechi. Destul de rău. Pentru acelaşi preţ, aş recomanda Confort, un hotel francez de 2 stele”, spune turista referindu-se la Hotelul Opal.


Melody – în afară de poziţie, nu multe de bine

Vizitatorii apreciază că angajaţii hotelului sunt buni vorbitori de limba engleză, însă acesta e un plus între multe nemulţumiri enumerate de clienţii unităţii de cazare. Apa caldă pentru care trebuie să aştepţi 30 de minute, lipsa perdelelor la duş sau prosoapele vechi sunt surprizele peste care turiştii au dat doar la baie. Nici dormitoarele, dar nici serviciile nu au fost însă fără cusur.


„Acum 30 de ani era probabil un loc potrivit pentru a sta când vizitezi Clujul, dar nu pare a se fi făcut ceva în acest răstimp. Camere vechi, fără aer condiţionat, foarte gălăgioase (iar noi locuim în Manhattan), foarte puţină apă caldă şi în general nu un loc foarte plăcut. Nu recomand acest hotel nimănui”, spune Sean.

La condiţii se adaugă şi „moralitatea” unora dintre angajaţi. „În a doua zi, partenera mea şi-a lăsat ceasul pe noptieră. Când ne-a întors în cameră am descoperit că cesul fusese furat, singurele persoane care au mai avut acces la cameră fiind cameristele...”, povesteşte Andrew, un turist irandez.


Nici românii nu au cuvinte de laudă. „Hotel Melody a fost o experienţă extrem de tristă. Am primit o cameră murdară, cu pereţii pătaţi peste tot, cu un mobilier din patru tipuri, un frigider monstruos la intrare, un model care trebuia de mult scos din uz, o baie insalubră şi complet neergonomică. Pe scurt, n-am să mai pun piciorul la Melody vreodată”, spune Vlad.

Şi la „case mari” e de comentat


Grand Hotel Italia se bucură de unul dintre cele mai mari scoruri obţinute de o unitate de cazare clujeană – 8.8 puncte – şi de multe comentarii laudative. Sunt însă şi turişti care au fost călcaţi pe coadă de personalul sau condiţiile oferite de hotel.

„Ei bine, opulenţa hotelului nu se potriveşte cu serviciile, serviciile de acolo fiind printre cele mai proaste de care am avut parte în vreun hotel. [...] Când ne-am cazat recepţionera ne-a cerut paşapoartele (o procedură des întâlnită în România), dar modul nepoliticoas în care a făcut-o a fost deranjant. Ne-am decis să trecem peste incident fără comentarii şi am plecat. Când ne-am întors pentru cină, aceeaşi recepţioneră ne-a strigat de după tejghea şi ne-a spus fără menajamente că dacă verişorul meu vrea să stea cu noi în cameră trebuie să plătească încă 20 de euro. În acel moment soţul meu a cerut să vină managerul şi s-a plâns ulterior acestuia despre comportamentul recepţionerei. În primă fază managerul i-a luat apărarea angajatei, însă după aceea ne-a oferit o cină gratuită la restaurantul hotelului. Un alt minus, nu puteai apela la servirea în cameră până la 3-4 după masa. Totodată, într-o dimineaţă am cerut să luăm micul dejun afară pentru că hotelul are o terasă foarte frumoasă. Personalul hotelului s-a uitat la noi cu surprindere şi am fost informaţi că dacă vrem asta trebuie să punem noi masa, aşa cum am şi făcut de altfel... asta a fost incredibil pentru un hotel de 5 stele”, povesteşte o turistă din Chicago, Statele Unite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter