Economie

Cât costă să stai cu chirie în centrul Clujului?

Tarifele de închiriere practicate în zona centrală din Cluj-Napoca acoperă o plajă largă de preţuri, răspunzând atât cerinţelor unui chiriaş cu buget restrâns, cât şi ale unuia cu buget ridicat.

Astfel, o garsonieră de 28 de metri pătraţi, situată în centrul oraşului, are un preţ cerut de 150 de euro pe lună. O unitate locativă de 40 de metri pătraţi, amenajată modern, are însă un preţ cerut de 400 de euro pe lună, potrivit unei analize imobiliare.ro.

Preţurile pentru unităţile cu două camere pornesc de la 250 de euro pe lună; aceasta este şi chiria solicitată pentru un apartament vechi de 50 de metri pătraţi, mobilat şi utilat. La polul opus, pretenţiile proprietarului unui apartament vechi de 70 de metri pătraţi, mobilat şi utilat modern, ajung la 700 de euro pe lună.


Pe segmentul locuinţelor tricamerale, cele mai mici chirii se situează la 350 de euro pe lună, cum este şi cazul unui apartament de 68 de metri pătraţi. Pe de altă parte, preţul cerut pentru un apartament de 93 de metri pătraţi, amenajat modern, este de 900 de euro pe lună.

Ultimele Stiri
abonare newsletter