Economie

Vezi ce condiţii pun cei de la Napolact să rămână în Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi vicepreşedintele Ioan Oleleu, au avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii companiei Friesland, cei care deţin şi fabrica Napolact din Baciu. Aceştia din urmă s-au arătat dispuşi să încheie contracte cu fermierii dispuşi să investească în fermele lor.

Partea olandeză a precizat faptul că se are în vedere continuarea investiţiilor, ceea ce infirmă zvonurile lansate pe piaţă privind închiderea fabricii din Baciu. „Fabrica de la Baciu funcţionează, nici nu s-a pus problema să fie închisă, angajaţii au fost asiguraţi că deciziile importante vor fi discutate şi cu ei. Noi dorim să investim în tehnologie, în dezvoltare, nu intenţionăm să plecăm de la Cluj”, a declarat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au luat act de problemele cu care se confruntă societatea.


„Am discutat despre situaţia actuală a companiei olandeze, în special cea care priveşte judeţul Cluj, dar şi proiecte de viitor. Foarte important este faptul că am primit asigurări că o eventuală închidere a fabricii din Baciu ar fi anunţată din timp, e vorba de luni de zile. În acelaşi timp, reprezentanţii firmei şi-au expus problemele cu care se confruntă în asigurarea materiei prime, a laptelui. Concret, la noi există, în general microferme, care pot livra cantităţi mici de lapte, fermele mari având contracte de export. De aceea, ei şi-au exprimat disponibilitatea de a încheia contracte ferme, pe termen lung, cu fermieri dispuşi să investească în ferma lor în sensul creşterii numărului de capete. Vorbim aici de minim 100 de vaci de lapte/fermă, număr care ar determina şi creşterea profitabilităţii acestora”, a precizat la sfârşitul întâlnirii Horea Uioreanu.

La întâlnire au participat Jan Willem Kirvitz, manager general Friesland Campina, Jozsef Szasz, director adjunct, Corneliu Cărămizaru, director de vânzări şi Wouter Reijers, consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca.

abonare newsletter