Economie

Andreea Vass va depune în Parlament un proiect de înfiinţare a unei autorităţi pentru protecţia întreprinzătorilor

<p><strong>Deputatul Andreea Paul Vass, prim-vicepreşedinte al PDL, va depune, în maximum două săptămâni, în Parlament, un proiect de lege privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Întreprinzătorilor, scopul fiind de creare a unei instituţii care să apere mediul economic de abuzuri.</strong>


Parlamentarul a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că proiectul este în dezbatere în interiorul partidului, urmând să fie depus la Parlament, în numele PDL. 

"Am pornit de la gândul că nimeni în ţara asta nu are grijă de întreprinzător. Dacă întreprinzătorului îi merge bine şi angajatului îi merge bine. Aşadar o primă iniţiativă legislativă pe care am lansat-o în dezbatere publică ţine de crearea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Întreprinzătorilor, care nu-şi propune altceva decât să apere drepturile întreprinzătorilor, să protejeze întreprinzătorii de abuzuri", a explicat Andreea Paul.

Deputatul a adăugat că este nevoie de o astfel de autoritate deoarece în cazul în care o societate are de încasat restanţe de la stat nimeni nu răspunde.

"Statul şi-a creat un mecanism exemplar de executare a datornicilor din mediul privat către stat. Din păcate, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în sens invers. Dacă un actor privat, un om de afaceri are de încasat datorii de la stat, nimeni nu răspunde pentru întârzierile nejustificate, nimeni nu răspunde de proasta administrare guvernamentală centrală sau locală. Aceştia trebuie apăraţi de o lege. Când un actor economic dă locuri de muncă şi ştie cât este de greu să plăteşti salariile astăzi şi care în continuare este asaltat de controalele instituţiilor statului obsesiv, în repetate rânduri şi adeseori pe nedrept, se impun nişte reguli de disciplinare a relaţiilor", a precizat Andreea Paul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter