Economie

Victor Ponta: Vom ajuta un nou investitor dacă va veni în locul companiei Mechel

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/20/dhc m 2 - crop.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că statul român nu poate face nimic în cazul Mechel, care şi-a vândut activele din România, dar că va fi sprijinit un alt investitor ce ar fi dispus să preia fabricile respective.</strong></p>

„Compania Mechel şi-a închis practic operaţiunile, nu doar în România, ci în vreo 12 ţări. Evident că este afectată şi România şi evident că tot ceea ce ţine de statul român pentru a ajuta un nou investitor vom face. Însă este o investiţie privată. Am verificat dacă s-au respectat toate condiţiile la momentul privatizării şi s-au respectat, iar criza în care se află această companie şi care afectează foarte multe ţări este o realitate pe care nici noi, nici UE, nici celelalte ţări afectate n-am putut să o combatem altfel. Orice sprijin pentru un nou investitor care să salveze acele uzine care ţineau de compania Mechel o să-l facem”, a afirmat Victor Ponta, la Cluj-Napoca.

El a spus că preţul de 230 de lei cu care ruşii şi-au vândut activele din România nu ţine de statul român.

„Compania e absolut privată, poate să vândă şi pe două miliarde, şi pe doi lei, pentru că e privată, nu e a statului. În realitate, ceea ce se întâmplă cu uzinele din România şi din celelalte ţări din Europa este un tip de reorganizare faţă de care statul român, fiind vorba de o companie din Rusia, nu are absolut niciun fel de control”, a spus premierul Victor Ponta.


Citeşte şi:


Mechel a vândut activele din România către o firmă din Bucureşti, pentru 52 euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter