Economie

Cea mai mare tranzacţie efectuată vreodată în NBA: Şeful Microsoft a cumpărat echipa Sacramento Kings

<p><strong>Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a cumpărat împreună cu omul de afaceri Chris Hansen echipa de baschet Sacramento Kings, pentru aproximativ 600 milioane de dolari, cea mai mare tranzacţie efectuată vreodată în NBA, au declarat pentru Forbes surse apropiate situaţiei. </strong></p>

 


Încercările de ultim moment ale primarului din Sacramento Kevin Johnson de a nu înstrăina echipa NBA au eşuat, deoarece edilul nu a reuşit să adune suficient de rapid un grup de investitori locali capabili să cumpere clubul de la familia Maloof, vechii acţionari.

În anul 2010, omul de afaceri Ted Leonsis a preluat 56% din acţiunile Washington Wizards şi ale sălii polivalente Verizon Center pentru 551 milioane de dolari, devenind acţionar unic al clubului, cea mai mare tranzacţie din NBA până acum.


Cel mai mare preţ obţinut pentru o echipă NBA care nu deţine o arenă sportivă a fost de 450 milioane de dolari, plătit tot în 2010 pentru Golden State Warriors.

Ballmer şi Hansen vor muta Sacramento Kings în Seattle, utilizând sala KeyArena timp de două sezoane, după care clubul va juca într-o nouă arenă, investiţie de 490 milioane de dolari.


Prin mutarea în Seattle, echipa va câştiga şi contracte mai profitabile pentru drepturile de retransmisie TV a meciurilor. Zona metropolitană Seattle are 3,3 milioane de locuitori, cu peste 1 milion mai mulţi faţă de populaţia din zona Sacramento.

Ultimele Stiri
abonare newsletter