Economie

Mechel va suspenda activitatea la facilităţile din România

<div style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px; margin: 0px; color: #444444; font-size: 16px; font-weight: bold; line-height: 19px; padding: 4px 0px 12px; text-align: justify;"> <p style="margin: 0px;" align="justify"><span style="font-size: x-small;"><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/mechel-campia-turzii-mircea-rosca.jpg" border="0" style="border: 0px; float: right; margin: 2px 5px;" />Grupul rus Mechel a anunţat vineri că va suspenda temporar producţia la o serie de facilităţi de producţie din România şi Ucraina din cauza condiţiilor nefavorabile de pe pieţele de materii prime şi produse siderurgice, informează un comunicat de presă, arat<span style="color: #5a5a5a; line-height: 18px; text-align: justify;">ă Agerpres</span>.</span></p>

Mechel a precizat că, începând cu data de 21 şi 22 noiembrie, au fost închise temporar facilităţile de la Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Oţelu Roşu. Începând cu data de 15 decembrie va fi suspendată activitatea şi la Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău şi Laminorul Brăila.


În Ucraina, Mechel va închide combinatul siderurgic Donetsk Electrometallurgical până la data de 1 aprilie 2013. 

'Din cauza condiţiile nefavorabile de pe pieţele de oţel din Europa şi a cererii slabe pentru produse finite, producţia la facilităţile Mechel din România va fi temporar oprită. Decizia a fost luată pentru a reduce costurile şi a sincroniza producţia cu cererea de pe piaţă', a precizat grupul rus într-un comunicat. 

'Vor fi luate toate măsurile necesare pentru a menţine capacitatea operaţională a facilităţilor. Toţi angajaţii implicaţi în aceste lucrări vor primi salariul complet. Pentru a păstra locurile de muncă, personalul rămas care nu este implicat în lucrări de întreţinere va fi plătit sau vor fi trimişi în şomaj temporar,', a adăugat compania rusă. 

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. În al doilea trimestru al acestui an Mechel a înregistrat pierderi de 823 milioane de dolari, după ce în 2011 a înregistrat un profit net de 192 milioane de dolari. 

În România, grupul Mechel este prezent prin şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Laminorul Brăila.


Ultimele Stiri
abonare newsletter