Economie

Dacia își reînnoieşte pentru prima dată modelele!

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/14/07-dacia.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: right;" />Călin Abrudan: „Raportul economie/performanţă este mai bun decât pe modelele precedente, raportul preţ/spaţiu interior rămânând de neegalat, iar preţurile, la fel de mici!”

Directorul coordonator de vânzări al Dacia Renault Nissan Cluj, Călin Abrudan, prezintă într-un scurt interviu oferit Monitorul de Cluj, îmbunătăţirile aduse modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway.


Noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway vor fi prezentate oficial de azi până duminică în cele trei concesiuni Dacia din judeţul din Cluj: Dacia Service Cluj Feleac de pe Calea Turzii 253-255, la Service Automobile 2 Cluj SA Cluj-Napoca, situat pe Calea Dorobanţilor Nr 120 şi la Service Automobile Turda SA, pe Calea Clujului FN.

Reporter: – Noile modele surpind, în primul rând, prin design…


Călin Abrudan: – Într-adevăr, îmbunătăţirile au vizat şi estetica modelelor. Dacia afişează un design robust şi atrăgător, prezentat în trei teme distincte: cea a eleganţei, în cazul Noului Logan, cea a seducţiei, în cazul Noului Sandero, şi cea a caracterului, în cazul Noului Sandero Stepway. Aspectul exterior al Noului Logan câştigă în dinamism, în special datorită noului design al calandrului şi al farurilor, care definesc de acum identitatea stilistică Dacia, în timp ce în cazul noului Sandero designul reflectă atributele de polivalenţă inedite pentru un vehicul compact –1.733 mm lăţime şi 4.057 mm lungime.

R.: – Una dintre tendinţele piaţei de autovehicule este reducerea consumului. Noile modele aduc îmbunătăţiri şi din acest punct de vedere?


C.A.: – Da, pentru prima oară, marca Dacia oferă un motor Diesel – noua generaţie 1.5 dCi – care aduce consumul de combustibil sub 4 litri la 100 kilometri în timp ce emisiile de CO2 coboară sub 100 grame pe kilometru; precum şi un motor pe benzină – noul TCe 90 – care consumă un pic mai mult de 5 litri la 100 kilometri. Reducerea consumului se realizează totodată şi prin funcţia Eco Mode. Noua funcţie permite şoferului să optimizeze consumul de carburant, efectuând corecţii ale unor parametri de conducere pentru a diminua nivelul consumului. În funcţie de stilul de şofat şi de condiţiile de rulare, Eco Mode permite o diminuare a consumului şi a emisiilor de CO2 de până la 10 %. Funcţia se activează la simpla apăsare a unui buton pe planşa de bord  şi se dezactivează la prima apăsare energică a pedalei de acceleraţie. În plus, Noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway indică şoferului momentul cel mai potrivit pentru schimbarea vitezei prin afişarea unei săgeţi ascendente sau descendente pe tabloul de bord.

R.: – Pe lângă reducerea consumului, ce alte modificări semnificative s-au făcut?


C.A.: – Trebuie amintită şi grija pentru liniştea clienţilor, astfel că, noile Dacia Logan, Sandero şi Sandero Stepway oferă o siguranţă sporită, în special datorită introducerii airbag-urilor laterale şi a sistemului de control al traiectoriei, ESP, încă de nivelul de intrare în gamă.

R.: – Premieră şi la sistemul multimedia?


C.A.: – Da, după ce a fost inaugurat pe Dacia Lodgy şi Dokker, sistemul Media Nav îşi face apariţia pe cele trei noi modele. Sistemul dispune de un ecran tactil color de 7 inch (18 cm) şi este uşor de utilizat datorită comenzilor intuitive, pagina de meniu asigurând trecerea rapidă de la o funcţie la alta. Media Nav include, pe lângă aparatul radio, un sistem Bluetooth® care permite ascultarea fişierelor muzicale în audio streaming sau efectuarea unui apel telefonic hands-free, în timp ce aparatele de gen i-pod se pot conecta cu ajutorul unei prize USB sau jack, amplasate pe faţada planşei de bord, comanda fiind apoi preluată de ecranul tactil sau de satelitul de comandă de la volan.

abonare newsletter