Economie

Cât s-a ieftinit Clujul pe timp de criză?

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/05-piata-ira-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>Preţurile din pieţele clujene au înregistrat o scădere importantă de la începutul crizei până în 2012, astfel că judeţul nostru a reuşit să coboare în clasamentul celor mai scumpe pieţe din ţară, realizat de econtext.ro, pe locul 12 faţă de poziţia a treia pe care o ocupa acum patru ani.</strong></p>

 

Topul  a fost realizat prin cumularea preţurilor medii înregistrate în iulie 2012, la cartofi, varză şi roşii/kilogram,  rezultatul fiind comparat cu preţul aceloraşi produse în iulie 2008.


Printre pieţele care erau foarte scumpe  în 2008, dar au reuşit sa înlăture această etichetă se numără şi Braşovul, care se situa acim patru ani pe locul doi, ca acum să se plaseze pe poziţia 16 în clasament.

Alte judeţe însă nu au fost atât de rezistente în faţa crizei, vârtejul preţurilor ducând, de exemplu, Bihorul, de pe locul 21 în 2008, până pe poziţia a patra în 2012, arată econtext.ro.


 

Vedeţi clasamentul integral aici: BILANT CRIZA: Covasna a devenit cel mai scump judet din tara, Brasov si Cluj se ieftinesc masiv, Iasiul tine la pret. Vezi cu cat s-au IEFTINIT/SCUMPIT judetele tarii in criza

abonare newsletter