Economie

BNR menţine dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi ratele rezervelor minime

<p /><strong /><img src="documente/stories/06_iunie/02_ziua/bnr%201%20of%2012312.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, vineri, să menţină dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale băncilor, în conformitate cu aşteptările analiştilor.

Alte decizie vizează "gestionarea fermă a lichidităţii" din sistemul bancar, potrivit unui comunicat al BNR.


CA al băncii centrale a aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va fi prezentat miercuri într-o conferinţă de presă.

Comunicatul detaliat al BNR va fi prezentat într-un briefing de presă, vineri, 2 noiembrie, de la ora 14:30.


Asociaţia Analiştilor Financiar - Bancari din România a anunţat recent că se aşteaptă ca BNR să menţină vineri dobânda de politică monetară la 5,25% pe an şi ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi valută, la 15% şi 20%, acelaşi scenariu fiind prognozat şi pentru anul viitor.

BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,75 puncte procentuale de la începutul anului, până la minimul istoric de 5,25% pe an. La începutul lunii mai, BNR a oprit însă ciclul de reducere a ratei de politică monetară din cauza schimbărilor politice din România, care s-au suprapus pe intensificarea temerilor investitorilor cu privire la viitorul zonei euro. Mediafax

abonare newsletter