Economie

Dachser deschide un depozit de ultimă generaţie pentru mărfuri periculoase

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/26/dachser.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În Ploieşti, România, 11.500 de locaţii de paleţi sunt disponibile pentru depozitarea produselor chimice. Ploieşti, 26 septembrie 2012. Astăzi, Dachser a deschis noul său depozit de mărfuri periculoase, cu o suprafaţa de aproximativ 6500 metri pătraţi şi o capacitate de 11,500 paleţi. Operatorul logistic internaţional, a investit peste 10 milioane euro în această facilitate logistică, fiind construită în conformitate cu Directiva Seveso II (96/82/CE), scrie Mediafax.

"Suntem fericiţi şi mândri să deschidem astăzi acest nou depozit în Ploieşti", declară Traian Dumitrescu, Director General Dachser România. "Această locaţie ultra-modernă îndeplineşte toate standardele naţionale şi internaţionale şi este autorizată atât de Ministerul Mediului, cât şi de IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă), iar parcul auto utilizat este supus unui sistem riguros de selectare si verificare."


Mărfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13 pot fi depozitate în condiţii de siguranţă în Ploieşti. Depozitul este împărţit în şase zone de protecţie împotriva incendiilor, separate de ziduri şi uşi de protecţie rezistente la foc. Aspersoare cu sistem mixt de spumă sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru mărfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarmă pentru incendiu şi senzori pentru substanţe combustibile şi toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistentă la apă şi este tratata împotriva scurgerilor de petrol şi produse chimice.

Dachser stochează de două ori mai multă apă de stingere a incendiilor in Ploieşti faţă de prevederile legale. Rezervoarele şi ţevile care duc la depozit sunt încălzite atunci când temperaturile scad sub zero. Două bazine de retenţie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub construcţie, asigură etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picături de apă reziduala contaminată, ori a altor lichide scăpate ca urmare a unor accidente sau pagube. Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de până la 8 grade pe scara Richter. Stabilitatea este garantată de sistemele suplimentare speciale de metal şi de cantitatea dublă de oţel utlilizată faţă de rafturile standard. Constructia si proiectarea acestor rafturi sunt unicat in Europa.


"Facilitatea din Ploieşti este un proiect emblematic în extinderea reţelei noastre de logistică la nivel european", declară Michael Schilling, Managing Director Dachser European Network Management & Logistics Systems. "Prin acest angajament, Dachser stabileşte standarde pentru întreaga regiune."

Ultimele Stiri
abonare newsletter