Economie

Vuza iese din cursa pentru Oltchim

<p /><strong>Compania AISA International Cluj, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi-a retras ambele oferte cu care urma să participe la licitaţia pentru cumpărarea Oltchim, potrivit lui Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.</strong>

„Nu este exclusă varianta în care compania să revină, până la termenul final de depunere a ofertelor, cu o altă ofertă. Deocamdată niciun alt investitor nu şi-a retras oferta şi nici alte oferte noi nu au fost depuse. Mai sunt, însă, 22 de ore”, a declarat Remus Vulpescu, citat de Agerpres.
Vă reamintim că ofertele pot fi depuse până azi la ora 12:00. Deschiderea documentelor va avea loc tot azi la ora 13:30. În data de 21 septembrie, ora 12.00, va avea loc licitaţia pentru vânzarea combinatului.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.

abonare newsletter