Economie

Rusia a şters 90% din datoria Coreei de Nord. Ce motiv a stat la baza deciziei

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/19/datorie.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Rusia a anulat 90% din datoria de 11 miliarde de dolari (8,4 miliarde de euro) pe care Phenianul o are faţă de Moscova, a anunţat marţi adjunctul ministrului rus de Finanţe, Serghei Storciak.

Serghei Storciak a declarat pentru agenţia RIA Novosti că un acord în acest sens a fost semnat luni.


Adjunctul ministrului de finanţe, care s-a deplasat în Coreea de Nord în iunie pentru a discuta despre această datorie, a precizat la postul de radio Ecoul Moscovei că aceasta a fost anulată în proporţie de 90 la sută întrucât regimul de la Phenian nu poate rambursa suma.

Restul datoriei (10 la sută), reprezentând circa un miliard de dolari, va servi la realizarea unor proiecte în Coreea de Nord în domeniile energiei, sănătăţii şi educaţiei.


Moscova este interesată să demareze mai multe proiecte cu Phenianul, printre acestea numărându-se o cale ferată transcoreeană, o linie electrică şi un gazoduct care să transporte gazul rusesc spre Coreea de Sud via Coreea de Nord. Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter