Economie

Ce fac clujenii când vor să-şi deschidă o afacere, dar nu au suficient capital?

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/16/06-parteneriat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ideea, spaţiul sau o firmă înregistrată la Registrul Comerţului nu valorează nimic fără banii necesari pentru a pune pe roate business-ul.

 


Înăsprirea condiţiilor de creditare lasă clujenilor care vor să intre în rândul „oamenilor la costum” şi care au realizat deja planul de afaceri, dar le lipseşte capitalul o singură soluţie – căutarea unui investitor. Şi cum internetul se numără printre cele mai eficiente medii de diseminare a mesajelor, site-urile de anunţuri au devenit vehiculele căutărilor de parteneriate de afaceri.

Dorinţa de a-şi creşte veniturile îi face pe mulţi să treacă cu vederea riscurile asocierii cu necunoscuţi. “Ştiu că e riscant să intri în parteneriat cu oameni cunoscuţi prin intermediul internetului însă nu am altă variantă de a căuta capital”, afirmă Cornel Muntean un clujean care îşi caută asociat pentru deschiderea unei brutării la care vrea să aducă un aport de 10.000 de euro.


Acesta mărturisete că deşi a postat anunţul de câteva luni bune încă nu a fost contactat de nimeni care să se arate interesat de ideea de afacere.

Investitorii pot alege dintr-o paletă diversă de oferte


„Caut asociat cu capital în vederea deschiderii unui club de copii, a unei săli de fitness, a unei săli de nunţi sau a unui restaurant, etc. Deţin 3000 mp teren, vad foarte bun, la drumul principal, spaţiu nou de 350 mp etaj prevazut cu 2 balcoane mari, lift marfă, birouri, băi, vestiare dotate cu centrală termică individuală, ventiloconvertoare, curent trifazic 380 V, contor gaz, contor curent, hidrant şi acces TIR+spaţiu parcări”, se arată într-o postare.

Imobiliarele rămân, de asemenea, printre domeniile în care clujenii îşi pun speranţa. „Caut urgent investitor în domeniul construcţiilor. Investiţia fiind de aproximativ 60-70000 euro şi profitul garantat în maxim un an, investiţia fiind în masardarea unui întreg bloc cu 6 apartamente a 2 camere. Cu ce vin eu: cu firma de construcţii, echipa de muncitori, sprijinul obţinerii tuturor aprobărilor şi semnăturile tuturor locatarilor din bloc prin contract. Aştept urgent investitor foarte serios şi ofer prin contract legal toate drepturile la profit în funcţie de cât ne înţelegem. Aceasta investiţie se face în Cluj-Napoca , oraşul având un foarte bun potenţial de vânzare-cumpărare în domeniul imobiliar”, se precizează pe un alt site.


Parteneriatul soluţie de supravieţuire pentru alţii

Asocierea reprezintă o opţiune şi pentru afaceriştii cărora le-a ajuns cuţitul la os. Aceştia au înţeles că dacă nu-şi împart şi cheltuielile şi profiturile riscă să piardă totul.


După ce o bună perioadă de timp un salon de unghii tehnice din Cluj a fost pus la vânzare de către proprietar, acesta îşi caută acum partener de afaceri. „Caut asociat în vederea dezvoltării unei afaceri profitabile, din 2008, salon de unghii tehnice amenajat de lux OPI, şcoală OPI, cu cursante, situat în centrul Clujului. Salonul este promovat la nivel de ţară şi în Europa”, se arată în anunţ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter