Economie

Iulian Urban: impozitul pe locuinţele din ţară ale românilor din Italia, ilegal

<p><strong><img src="documente/stories/12_decembrie/25_ziua/01%20belvedere%20centru%20panorama%20hotel%20napoca%20rp%2003.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Românii din Italia sunt puşi de Fiscul din Roma să plătească impozit pe casele din România, deşi nu există o solicitare în acest sens din partea Guvernului de la Bucureşti. </strong></p>

 


Senatorul şi avocatul Iulian Urban este de părere că această acţiune a Fiscului italian este nelegitimă şi ilegală, „mai ales că din ce am discutat la Ministerul Finanţelor Publice, Guvernul de la Roma nu a transferat către România nici un leu din aceste sume încasate, acţiunea fiind una abuzivă”. El mai spune, pe o reţea de socializare, că „italienii practică o înşelătorie aici; încasează bani fără să aibă mandat de la Bucureşti şi halesc banii fără să-i transmită mai departe. Este caz penal”.

Notificarea de impozitare a fost transmisă românilor rezidenţi în Italia în baza unui Decret-Lege emis anul trecut de către Guvernul de la Roma, denumit Dispoziţii urgente pentru creştere, echitate şi consolidarea conturilor publice şi care introduce un impozit pe valoarea imobilelor din străinătate perceput tuturor proprietarilor rezidenţi în Italia. Legea îi afectează şi pe cetăţenii străini, implicit pe românii rezidenţi în Italia care trebuie astfel să plătească statului italian o diferenţă de impozit pentru locuinţa din România.


mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter