Economie

În plină criză agricolă, exporturile de alimente cresc, recunoaşte ministrul Agriculturii

<p /><strong><img src="documente/stories/05_mai/23_ziua/08%20carrefour%20market%20leul%20rp%2008.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parlamentarii din comisiile de Agricultură i-au cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să precizeze dacă în acest an secetos exportul la produse alimentare este mai mare decât cel de anul trecut.</strong>


Solicitarea a fost făcută ieri, 11 septembrie 2012, în cadrul comisiilor de agricultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
De asemenea, parlamentarii i-au solicitat ministrului să spună dacă are învedere, cel puţin pentru o perioadă limitată de timp, să reducă exporturile de produse alimentare sau chiar să le stopeze, având în vedere faptul că se anunţă scumpiri foarte mari la toate produsele şi populaţia va face faţă cu greu acestor majorări de preţuri.

Răspunsul ministrului a fost că într-adevăr este exportul mai mare în acest an, dar e vorba numai de producţia anului trecut.


La iniţiativa deputatului independent de Cluj Mircia Giurgiu, în şedinţa reunită a comisiilor de agricultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului mai fost discutată problema cu care se confruntă proprietarii de animale care duc lipsa furajelor pentru iarnă, dar şi, în multe zone, a apei.

S-a stabilit astfel ca toţi producătorii agricoli să primească 100 lei/hectar pentru cei care au între 1 şi 10 hectare, urmând a se găsi soluţii şi pentru cei care au în proprietate sub 1 hectar sau peste 10 hectare de teren agricol.

abonare newsletter