Economie

Cum vor hotelierii să-i atragă pe români pe litoralul Mării Negre?

<p /><strong>Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), împreună cu Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus, a anunţat, sâmbătă, decizia luată în cadrul Bursei Litoral-Delta Dunării de la Constanţa, ca în sezonul viitor turiştii să beneficieze de preţuri mai mici în sudul litoralului.</strong>

Astfel, pentru capetele de sezon, turiştii vor plăti 47 de euro pentru şase nopţi de cazare, iar pentru vârful de sezon, 81 de euro pentru şase nopţi de cazare. Opţional, turiştii vor putea alege să primească şi trei mese pe zi timp de şase zile la preţul total de 54 de euro.

"Este important ca preţurile pe litoral să fie atractive şi competitive cu ofertele din străinătate, dacă dorim să menţinem litoralul ocupat sută la sută, ca şi în acest an. Orice anunţ despre creşteri de preţuri şi orice intenţie de a specula şi de a profita nejustificat de interesul regăsit al turiştilor români pentru litoralul autohton va avea ca efect dezamăgirea românilor şi părăsirea litoralului românesc", se arată într-un comunicat de presă semnat de Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi de secretarul general al federaţiei, Clement Sava.


În 6 septembrie, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunţat că tarifele la cazare pe litoral vor creşte anul viitor în medie cu 7%, după trei ani de stagnare şi un sezon foarte bun în acest an, hotelierii invocând scumpirea utilităţilor şi a combustibilului în 2012 şi 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter