Economie

Locurile de vânzare a pepenilor vor fi trase la sorţi

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/28/02-taraba lebenita pepeni rp 3.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Până acum au fost depuse peste 300 de cereri pentru locuri de vânzare a pepenilor.</strong></p>

Primarul Emil Boc spune că pentru a evita orice discuţii pe temă, locurile de vânzare a pepenilor vor fi trase la sorţi.

El a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că până acum au fost depuse peste 300 de cereri pentru locuri de vânzare a pepenilor.
„La începutul lunii iulie vom efectua o tragere la sorţi a persoanelor care vor beneficia de cele o sută de locuri speciale pentru comercializarea pepenilor. Avem peste 300 de cereri depuse pentru ocuparea unor astfel de locaţii. Tragerea la sorţi a locurilor va avea loc în prezenţa presei şi a celor interesaţi, iar numele beneficiarilor vor fi afişate pe un panou. Este o metodă transparentă, deschisă, care are rolul de a înlătura discuţiile pe această temă. Nu se poate face licitaţie în condiţiile în care taxa de ocupare a domeniului public este una fixă şi stabilită de Consiliul local Cluj-Napoca”, a precizat Emil Boc.

USL invocă grija față de primar

Pe 24 iunie, USL Cluj cerea Primăriei Cluj-Napoca să prezinte public modalitatea în care se vor comercializa pepenii în această vară. „Având în vedere că în anii trecuţi, procesul comercializării pepenilor s-a desfăşurat haotic, considerăm că actualul edil, Emil Boc, trebuie să prezinte transparent procesul comercializării pepenilor la Cluj, pentru a nu fi acuzat că repetă erorile fostului său discipol, Sorin Apostu. În acest context cerem reprezentanţilor primăriei să prezinte public locaţiile unde vor fi comercializaţi pepenii şi metodologia comercializării lor, conform standardelor europene”, se preciza într-un comunicat de la acea dată al USL Cluj.
Fostul primar al Clujului Sorin Apostu a fost arestat pentru corupţie, fiind acuzat, printre altele, că a perceput taxe ilegale de la cei care comercializau stradal pepeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter