Economie

Tunisia vrea să atragă mai mulți turiști români

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/24/02-tunisia _sc_19.jpg" border="0" align="right" />Autorităţile din Tunisia spun că ţara este foarte sigură, în ciuda conflictelor din timpul revoluţiei de anul trecut.</p>

O treime din turiştii români care au vizitat Tunisia în ultimii ani locuiesc în afara ţării noastre, motiv pentru care oficialii tunisieni se orientează acum pe creşterea numărului de turişti români care locuiesc în România.

Reprezentanţii Oficiului Naţional de Turism al Tunisiei (ONNT) din Viena, prezenţi ieri la Cluj-Napoca au declarat că revoluţia de anul trecut din Tunisia a dus la o scădere a numărului de turişti care au vizitat ţara. Din acest motiv, Ministerul Turismului se orientează spre revenirea numărului de turişti din anii 2007-2008. Leith ben Zakour, directorul ONNT a afirmat că în anul 2006, 35.000 de români au vizitat Tunisia, iar în anii 2007 – 2008, numărul acestora a fost de 31.000. „Obiectivul Ministerului Turismului din Tunisia este acela de a reveni la numărul de turişti români din 2007 – 2008 şi să ajungem în următorii trei ani la 50.000 de turişti români. Pentru anul 2013 sperăm să avem mai multe colaborări cu tour operatorii din Cluj şi Bucureşti pentru că o treime din numărul turiştilor români e reprezentat de românii care locuiesc în alte ţări din Europa”, a explicat Leith ben Zakour.
Oficialii tunisieni au precizat că au la dispoziţia turiştilor 500 de hoteluri de 3,4 şi 5 stele, din care jumătate sunt de 4 şi 5 stele.

Tunisia, o ţară sigură pentru turişti

Khaled Sehili, prim-consilier al Ambasadei Tunisiei la Bucureşti a dat asigurări că Tunisia este o ţară sigură pentru turişti, în ciuda conflictelor din ianuarie 2011. „În Tunisia nu se poate vorbi deloc acum despre violenţă. După revoluţie, au fost restabilite ordinea, siguranţa, normalitatea vieţii de zi cu zi. În nici un moment nu a avut loc agresarea vreunui turist sau asaltarea vreunei clădiri turistice”, a afirat Khaled Sehili.
De asemenea, turiştii români au la dispoziţie ghizi vorbitori ai mai multor limbi, inclusiv română.


Chartere pentru Tunisia din 11 aprilie

Agenţia Kartago Tours a pus la dispoziţia turiştilor zboruri charter din Cluj, începând cu 11 aprilie. În fiecare miercuri, există o cursă charter spre Tunisia, însă s-ar putea suplimenta, în funcţie de cereri. Ofertele agenţiei pentru Tunisia sunt pentru toate buzunarele. „Targetul pe anul acesta este să oferim servicii calitative şi nu cantitative. Impresia turistului este foarte importantă. Să se întoarcă clientul mulţumit. Pachetele sunt pentru toate vârstele şi pentru toate buzunarele şi sunt foarte multe de descoperit, nu doar Sahara şi destinaţiile cunoscute. O excursie porneşte de la 200 de euro la un hotel de trei stele”, a declarat Ana-Maria Laszlo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter