Economie

Hotelierii români se orientează spre all inclusive pe litoral pentru germani

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/05-litoral_mr 5.jpg" border="0" align="right" />Thomas Cook Neckermann revine după şase ani în România şi încheie contracte cu mai multe hoteluri de pe litoral în sistemul all inclusive.</p> <p> </p>

Thomas Cook Neckermann a semnat contracte all inclusive pentru câte 50 de camere din hotelurile Amiral şi Comandor din Mamaia, deţinute de Josef Goschy, proprietarul lanţului Unita Turism, şi pentru 30 de camere din hotelul Europa (Eforie Nord), aflat în proprietatea omului de afaceri George Copos.

De asemenea, a fost încheiat un contract de servicii all inclusive şi cu hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi nume, administrat de Linica Stan, directorul general al THR Marea Neagră, firma care administrează hotelurile de pe litoral ale SIF Transilvania.
„Aceste hoteluri vor oferi servicii all inclusive pentru turiştii germani începând cu 1 iunie. Preţurile vor fi de 38-43 de euro pe noapte locul în camera dublă, pentru că fiind o piaţă nouă pentru Neckermann trebuie să intrăm cu preţuri mici. Neamţul se uită la preţuri şi ţine cont de ele”, a declarat agenţiei Mediafax Gheorghe Mărginean, directorul şi proprietarul agenţiei Karpaten Turism, care reprezintă în România concernul Thomas Cook Neckermann.
El estimează că în acest an vor veni în România prin Thomas Cook aproximativ 5.000 de turişti germani, dintre care circa 1.000 vor alege unităţile care practică sistemul all inclusive, iar 4.000 vor alege hotelurile Iaki şi Richmond (ambele din Mamaia), Doina (Neptun) şi Cleopatra, Balada şi Hora (Saturn).
Reprezentantul Anna Hotels, compania hotelieră deţinută de George Copos, crede că „all inclusive” este mult spus pentru ceea ce oferă hotelurile româneşti turiştilor străini.
„All inclusive adevărat se face în Turcia sau Bulgaria unde, pe lângă mâncare şi cazare, este inclus şi entertainment-ul. Noi avem un deal cu Thomas Cook pentru cazare, pensiune completă şi băuturi la mese. Aceste pachete sunt vândute către germani, dar pot fi cumpărate şi de turiştii români sau, dacă aceştia preferă, pot face rezervare şi doar pentru cazare cu mic dejun sau demipensiune”, a spus Dan Volentir, business development manager la Ana Hotels.

Mamaia, scumpă pentru nemți

Gheorghe Mărginean a explicat că doar 20% dintre cei 5.000 de turişti germani care vor fi trimişi anul acesta de Thomas Cook pe litoral se vor caza în Mamaia.
„Nemţilor, Mamaia li se pare enorm de scumpă. Pentru luna august, tariful unui hotel de patru stele în Mamaia vândut pe piaţa germană este 55-57 de euro pe noapte, locul în camera dublă, cu mic dejun inclus. În Bulgaria, în schimb, la Nisipurile de Aur, un hotel de patru stele, în regim all inclusiv, vinde locul în camera dublă în luna august cu 32-35 de euro pe noapte”, a afirmat Mărginean.
Subsidiara din Germania a unuia dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, operează din acest an, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul românesc, circuite şi călătorii în oraşe.


 

abonare newsletter