Economie

Românii cred că economia țării e prăbușită

<p />Peste 60% dintre români cred că situaţia economică a ţării este foarte slabă şi patru din zece români consideră că situaţia economică se va înrăutăţi în următoarele şase luni, potrivit unui studiu.

Conform studiului prezentat, marţi, de ISRA Center, 63% dintre respondenţi cred că situaţia economică actuală a României este foarte slabă şi niciunul dintre cei care au răspuns nu crede că România are o situaţie economică bună. Mai mult, patru din zece români cred că siuaţia economică se va înrăutăţi în următoatele şase luni, în timp ce doar 6% sunt optimişti.

În comparaţie cu media ţărilor membre ale Uniunii Europene, mai mulţi români deţin o locuinţă proprie şi mai puţini au maşină. Astfel, 70% din locuitorii oraşelor medii şi mari deţin o locuinţă, în timp ce jumătate au maşină. Pe de altă parte, la nivelul întregii populaţii din România datele Eurostat arată că procentul proprietarilor de case ajunge la 90%, mult mai mare decât media statelor UE, care este de două treimi.

În 2012, 15% dintre proprietarii din mediul urban intenţionează să îşi renoveze locuinţa şi opt% să schimbe mobila sau să realizeze alte îmbunătăţiri ale locuinţei. Alţi şapte% doresc să cumpere sau să construiască o locuinţă în următoarele 12 luni, suprafaţa medie dorită a noii locuinţe fiind puţin peste 100 de metri pătraţi.

În ceea ce priveşte intenţia de achiziţiona un autoturism, 10% dintre cei care nu au maşină intenţionează să cumpere una în următoarele 12 luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter