Economie

Claudia Boghicevici: Elaborăm Planul naţional de locuri de muncă

<p />Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale elaborează în prezent Planul naţional de locuri de muncă, ce va fi anunţat săptămâna viitoare, a declarat, vineri, la un post privat de televiziune, ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

„Elaborăm Planul Naţional de locuri de muncă.(...) Săptămâna viitoare vom anunţa Planul de locuri muncă”, a afirmat ministrul Muncii.

Acesta a precizat că în perioada următoare vor avea loc discuţii cu patronatele şi sindicatele în legătură cu acest Plan.

„În perioada următoare vom avea dezbateri cu patronatele, cu sindicatele, pentru că îmi doresc să am această discuţie şi implicarea sindicatelor în această perioadă poate să fie o contribuţie reală”, a spus Claudia Boghicevici.

Conform datelor publicate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii martie, la nivel naţional, a fost de 5,05%, mai mică cu 0,22% decât cea din februarie şi cu 0,95% sub cea din martie 2011.

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, la 31 martie, a fost de 454.541 persoane, cu 19.325 mai redus faţă de februarie.

În ceea ce priveşte rata şomajului înregistrat pe sexe, în martie 2012, comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a scăzut de la 5,65% în februarie, la 5,41%, iar rata şomajului feminin s-a redus de la 4,83% la 4,64%.

Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel naţional, 170.820 au fost şomeri indemnizaţi şi 283.721 neindemnizaţi. Numărul şomerilor indemnizaţi a scăzut cu 20.549 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a crescut cu 1.224 persoane, faţă de luna precedentă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter