Economie

iPhone 5 se lansează în iunie

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/10/iphone-5.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Momentul lansării a fost destăinuit dintr-o scăpare a unui specialist în resurse umane.</p>

Un angajat care se ocupă de recrutări de personal pentru Foxconn, compania care produce şi asamblează majoritatea gadgeturilor Apple, a făcut o gafă uriaşă.

Invitat într-o emisiune a unui post de televiziune din Tokyo, acesta a spus că fabrica va angaja în jur de 18.000 de persoane pentru a lucra la viitorul iPhone. Apoi, întrebat de jurnalist când se va lansa telefonul, acesta a spus că în iunie. Lansarea a fost preconizată şi înainte de scăparea angajatului pentru iunie deoarece atunci au fost lansate toate telefoanele Apple, mai puţin iPhone 4S.

Cu o lună înainte se zvoneşte că va fi lansat şi noul model al principalilor competitori, coreeni de la Samsung, care vor lansa smartphone-ul Samsung Galaxy S III. Tot din Coreea de Sud vin şi alte zvonuri care susţin că noul iPhone va include un display de 4,6 inci, dar nu va renunţa de denumirea “Retină” în pofida mărimii.

 


Ne interesează gadget-urile, dar suntem încă ultimii ca număr mediu pe familie

Cele mai populare căutari pe Google efectuate din România arată interesul în creştere pentru gadget-uri, relevă studiul Zeitgeist, realizat pentru prima dată şi pentru România.

Pe de altă parte, un studiu global realizat de Kaspersky Lab arată ca o familie obişnuită din România deţine, în medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet şi capabile să stocheze o cantitate ridicată de date, România ocupând ultima poziţie în acest studiu.

Primul loc în studiu este ocupat de Arabia Saudita, cu o medie de 4,3 gadgeturi, urmată de Africa de Sud si SUA, cu o medie de 4, respectiv 3,7.

Studiul a fost efectuat de compania de cercetare O+K în mai multe ţări, special pentru Kaspersky Lab şi s-a desfăşurat în etape distincte din 2011. Ultima etapă a avut loc în luna octombrie 2011. La studiu au participat peste 7.000 de respondenţi.

PC-ul este cel mai popular echipament IT din România, 71% din respondenţi afirmând ca dețin unul acasă, iar 16,4% dintre aceștia susțin că posedă două sau mai multe computere desktop. Și laptop-urile sunt foarte populare printre români, 51,5% afirmă că au unul în familie, în timp ce 13,3% spun că dețin chiar două sau mai multe.
În privinţa tabletelor, numai 5% dintre participanţii la studiu au spus ca posedă una în gospodăria lor. În total, 0,7% din gospodăriile din România deţin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone și tableta).

Producţia Nokia de la Jucu – prea „tradiţională”

Creşterea mondială fulminantă a cererii de gadget-uri „a fost vinovată” de plecare Nokia de la Cluj, potrivit oficialilor companiei finlandeze, reorientarea dinspre producţia de telefoane tradiţionale, înspre smartphone-uri fiind motivul principal al desfiinţării fabricii de la Jucu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter