Economie

Preţurile legumelor se vor dubla în luna martie

<p />Preţurile legumelor se vor dubla, în martie, ca urmare a dereglării producţiei din cauza vremii nefavorabile, a declarat ieri Cristian Rusu, directorul asociaţiei producătorilor de legume şi fructe Hortifruct.

Rusu a explicat că, din cauza vremii nefavorabile, multe ţări au fost afectate, astfel încât oferta va fi insuficientă, iar preţurile se vor dubla, a spus Rusu, în prezenţa ministrului Agriculturii, Stelian Fuia.

„În urma pierderilor noastre vor suferi consumatorii pentru că avem deja, în prezent, o întârziere de o lună în ceea ce priveşte apariţia pe piaţă a producţiilor de legume din sere şi aşa deficitară. Cred că scumpirea legumelor va fi de 100% începând de acum. Noi vom avea în continuare o concurenţă neloială pentru că importatorii vor aduce produse din afară şi vor alinia şi preţurile în funcţie de pierderile suferite de producătorii români”, a spus Rusu.

Potrivit acestuia, în prezent roşiile vor pleca din sere la preţul de şase lei iar castraveţii la preţul de opt lei, preţuri enorme pentru această perioadă.

Pe de altă parte, Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, consideră că nu vor exista dublări de preţuri la legumele din producţia autohtonă ci numai o ofertă mai mică pe piaţă la salată şi castraveţi.

„Nu cred că se vor dubla preţurile în luna martie la legumele timpurii provenite din serele autohtone pentru că vor veni din import iar preţul se va echilibra. Va exista însă o ofertă mai mică pe piaţă din producţia autohtonă”, a arătat ministrul Agriculturii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter