Economie

Producătorul de ţevi Tenaris preia o unitate de producţie din Câmpina

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/02/tenaris.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Producătorul de ţevi fără sudură Tenaris a achiziţionat de la Cameron International fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, cu o capacitate de 500.000 de bucăţi pe an şi un număr de aproximativ 60 de angajaţi, aceasta adăugându-se celorlalte trei unităţi deţinute în România, respectiv fabrica de ţevi din Zalău, oţelăria din Călăraşi şi Centrul de Servicii Ploieşti.</p>

„Prin noua unitate de la Câmpina compania Tenaris va fi pregătită să întâmpine cerinţele în creştere ale clienţilor din Europa şi Orientul Apropiat. Tenaris va putea răspunde cerinţelor venite de la clienţi cu mai multă flexibilitate prin centrele de producţie a prăjinilor de pompare amplasate în patru regiuni: America de Nord, America Centrală, America de Sud şi acum Europa”, precizează, într-un comunicat de presă, Alejandro Levrino, directorul Diviziei Prăjini de Pompare a Tenaris.

La nivel global compania mai are facilităţi de producţie a prăjinilor de pompare în Argentina, Brazilia şi Mexic.

Achiziţia din România duce la creşterea capacităţii de producţie a prăjinilor de pompare cu aproximativ 20%. Preluarea va permite companiei să îşi consolideze poziţia globală şi să îşi extindă afacerea cu prăjini de pompare  pe pieţele din Europa şi Orientul Apropiat.

Potrivit sursei citate, fabrica de la Câmpina va aduce companiei timpi de livrare mai buni şi o flexibilitate sporită în relaţia cu clienţii.

Tenaris are în România aproximativ 1.400 de angajaţi.

Tenaris este lider global în producţia şi furnizarea de produse tubulare şi servicii conexe pentru industria energetică din întreaga lume şi pentru alte aplicaţii industriale.

 

abonare newsletter