Economie

Termoelectrica poate trece pe profit

<p>Schimbare radicală de situaţie la Termoelectrica. Prin OUG 84/2011 acţiunile deţinute de Termoelectrica la Electrocentrale Deva, Elecocentrale Paroşeni şi ELCEN Bucureşti, au fost evaluate şi date în plată în contul datoriei la bugetul de stat pe care o înregistra societatea.</p>

 

Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni vor fuziona pentru formarea Complexului Energetic Hunedoara, avand actionar unic statul roman prin MECMA. O parte din Elcen Bucuresti va trece in proprietatea statului si o parte va ramane in proprietatea Termoelectrica.

Venitul realizat din actiuni, va schimba indicatorii economici si financiari ai Termoelectrica.

Timp de zece ani societatea a fost divizata si s-au înființat rând pe rând mai multe societati comerciale, cum ar fi cele trei complexe energetice din Oltenia, Electrocentrocentrale Deva, Elcen București si Electrocentrale Paroseni. Toate aceste societăți au fost înființate prin preluarea unei părți din patrimoniul Termoelectrica, cea care a rămas din ce in ce mai săracă, păstrand si creditele de rambursat cu care s-au modernizat societățile nou infiintate. Situația ei economică s-a inrautatit , fiind catalogata gaura neagră a economiei. Mai multe voci au susținut ca singura soluție este lichidarea societății.

Din gaura neagră a economiei, campion la profit


Profitul estimat in 2011 depășește 1 miliard lei.

Chiar daca profitul realizat nu este din activitatea de baza, situatuatia economica actuala a societatii schimba total strategia de management. Astfel, conducerea societatii a solicitat actionarului unic MECMA separarea activelor viabile de cele neviabile, prin divizare in interesul actionarului.

AGA Termoelectrica a aprobat declansarea procesului de divizare si formarea unei societatii noi cu activele viabile in scopul realizarii de profit din activitatea de baza.

Ultimele Stiri
abonare newsletter