Economie

Piața construcțiilor din Cluj, în plină ascensiune. Primăria a emis autorizații de aproape 500 de milioane de euro în 2022

Domeniul construcțiilor își menține trendul crescător în Cluj-Napoca. Anul trecut, Primăria a eliberat autorizații de aproape jumătate de miliard de euro.

Autorizații de construcție de aproape jumătate de miliard de euro în Cluj-Napoca, în 2022/captură foto Emil Boc Facebook.com Autorizații de construcție de aproape jumătate de miliard de euro în Cluj-Napoca, în 2022/captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


Județul Cluj este lider la nivelul Regiunii Nord-Vest, pentru primele 11 luni ale anului trecut, după numărul de autorizații de construcție emise. 

 


Primăria a realizat o serie de statistici privind dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca pe parcursul anului trecut și a direcțiilor prioritare de investiții din 2023. 

Astfel, potrivit datelor prezentate de edilul Emil Boc, în 2022, administrația locală a emis autorizații de construcție în valoare de 467 de milioane de euro. 


CITEȘTE ȘI:
Autorizațiile de construcție pentru clădiri rezidențiale, în scădere. Clujul conduce detașat regiunea N-V după numărul de autorizații emise

„Avem 3330 de certificate de urbanism emise în 2022

De asemenea, 1223 de autorizații de construcție, în valoare de 467 milioane de euro, adică aproape jumătate de miliard de euro. 


Autorizațiile de construcție au fost emise anul trecut în municipiul Cluj-Napoca. 

Ceea ce arată că tendința de dezvoltare există, iar valoarea de jumătate de miliard a autorizațiilor eliberate spune destul de multe despre direcția în care merge orașul”, a declarat, vineri, primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale.


La nivel național, numărul autorizațiilor de construire pentru clădirile rezidențiale eliberate în primele 11 luni ale anului trecut a fost cu peste 13% mai mic față de aceeași perioadă din 2021.

Cu toate acestea, Clujul conduce detașat regiunea Nord-Vest după numărul de autorizații emise.

În luna noiembrie 2022 se evidenţiază o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-111 autorizaţii), comparativ cu luna precedentă. În profil teritorial, această scădere este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Vest Oltenia şi Vest (-77 autorizaţii, fiecare), Sud-Muntenia (-48) şi Sud-Est (-39). 

Creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+63 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (+36), Nord-Vest (+16) şi Centru (+15), potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.

CITEȘTE ȘI:

Autorizațiile de construcție pentru clădiri rezidențiale, în scădere. Clujul conduce detașat regiunea N-V după numărul de autorizații emise

O treime din blocurile construite în Cluj-Napoca sunt vândute încă din faza de proiect

Ultimele Stiri
abonare newsletter