Economie

Rubine de 100.000 de lei de vânzare la Finanţe

<p>Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj încearcă de mai bine de o jumătate de an să vândă cele 1.784 de grame de pietre preţioase obţinute în urma unei confiscări efectuate de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate din Zalău, de la un cetaţean italian care dorea să le vândă pe piaţa neagră contra sumei de 35.000 de euro.</p>

Finanţele au organizat proceduri de achiziţie aproape în fiecare lună de la intrarea în posesie. Astfel, în august, s-au vândut mai multe bijuterii, însă nimeni nu s-a aratat interesat de rubinele care aveau atunci o valoare de 135.660 de lei.

Deşi finanţele au redus preţul cu 25%, de la 76 de lei/gram la 60 de lei, pentru procedura de vânzare care are ca termen limită de trimitere a ofertelor 20 ianuarie 2012, încă nu şi-a manifestat nimeni interesul.

Dacă nici la următoarea procedură de achiziţie nu se vor prezenta oferte, DGFP Cluj va trimite pietrele preţioase spre păstrare pentru un an de zile, urmând ca abia după aceea să se mai organizeze proceduri de vânzare.

Cele 6.421 de rubine de culoare roşu-violacee sunt catalogate ca fiind rare, au o calitate de şlefuire medie şi dimensiuni între 6x3 mm şi 9x6 mm.

Ofertanţii, persoane fizice sau juridice autorizate de Autoritatea Natională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), trebuie să fie dispuşi să achiziţioneze întreaga cantitate, după cum se arată în anunţul publicat de Finanţele din Cluj pe site-ul instituţiei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter