Economie

Trei camere cu 50.000 de euro: fie sub 60 de mp, fie în Floreşti

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/18/07 blocuri noi floresti drumuri rele rp 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cei care vor sa îşi cumpere locuinţe prin Prima Casă şi le pot achiziţiona cu un buget sub cel maxim garantat în program. Astfel se pot achiziţiona nu doar locuinţe de două camere, ci şi apartamente cu trei camere, însă fie la suprafaţa normală a unui apartament cu două camere, fie în Floreşti.</p>

„În Cluj-Napoca sunt apartamente cu trei camere de vânzare, sub 50.000 de euro, doar confort unic, ceea ce înseamnă că au în jur de 55 de mp. Oferta e alta, însă, în Floreşti, unde se pot cumpăra locuinţe de peste 65 de mp cu sume cuprinse în jurul valorii de 36.000 de euro”, precizează Darius Cramba, director de vânzări al Welt Imobiliare.

Portalul imobiliare.ro oferă exemplul unui apartament din Floreşti, cu o suprafaţă utilă de 61 de mp, care poate fi achiziţionat prin programul „Prima Casă”, situat la mansarda unei clădiri cu trei etaje, din 2008, care este scos la vânzare la preţul de 38.000 de euro.

Prima Casă şi în 2012

Clujenii vor putea accesa împrumuturi prin programul guvernamental şi în acest an, chiar dacă noile reguli BNR, ce vor fi implementate curând, le impun unele limitări.

Avansul mic, de doar 5% din valoarea achiziţiei, şi cele mai scăzute dobânzi, la nivel istoric, de pe piaţă, îi fac pe cumpărători să treacă cu vederea limitările programului, cum este cea de imposibilitate a vânzării locuinţei mai repede de 5 ani de la achiziţie.

De altfel, majoritatea românilor care au luat casă pe credit în ultimii ani au apelat la programul statului.

Băncile mai au la dispoziţie fonduri de circa un miliard de euro pentru aceste împrumuturi. Astfel garanţiile de stat neutilizate sunt de 500 de milioane de euro, iar pentru această a patra fază a programului, statul şi băncile contribuie în mod egal la garantarea creditelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter