Economie

Leul şi bursa nu au reacţionat după proteste

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/17/07 bvb.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cursul de schimb şi bursa nu au reacţionat la protestele din ultimele zile. Asta deoarece România este considerată o ţară relativ stabilă de către investitorii străini, susţine Vlad Muscalu, analist la ING Bank.</p>

Totuşi, escaladarea violenţelor şi o posibilă criză pe scena politică vor afecta cotaţiile leului şi acţiunile.

„Leul nu pare afectat de evenimentele recente, chiar dacă acestea au atras o atenţie generoasă în presa internaţională, deoarece investitorii au devenit, probabil, mai puţin sensibili la astfel de evenimente pe parcursul ultimilor ani. Moneda naţională are reputaţia unei monede straniu de stabilă şi sondajele sugerează că partidul aflat la guvernare probabil nu va mai conduce România după alegerile de la finele anului”, a explicat Vlad Muscalu, citat Mediafax.


Dacă protestele vor continua, Muscalu crede că sunt şanse ca Guvernul Boc să demisioneze, situaţie care ar complica viitorul acordului de finanţare externă, iar leul s-a putea confrunta cu o presiune pe depreciere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter