Economie

Chilipiruri printre bunurile executate silit de la clujeni

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/17/07 blocuri vechi marasti bd 21 decembrie rp 9.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mii de chilipiruri completează oferta pieţei în materie de autovehicule, imobile, obiecte de mobilier sau aparatură electrocasnică.</p>

În cadrul procedurilor de recuperare prin executare silită a creanţelor din creditele neperformante contractate de clujeni se vând bunuri din ce în ce mai diverse. De la apartamente la buldo-excavatoare, LCD-uri, mese sau orice se poate cumpăra sub preţul pieţei prin participarea la licitaţii.

Bunurile, mobile şi imobile, sunt povenite de la bănci, Finanţe sau din relaţii comerciale în urma cărora partenerii de afaceri nu şi-au acoperit datoriile.

Ce vând băncile şi la ce preţ?

Numai BCR are incluse în oferta din acest moment nouă clădiri executate silit de la clujeni. Preţurile pornesc de la 186.400 lei (circa 43.000 de euro) pentru un apartament de 72 de mp situat la demisolul unui bloc de locuinţe de tip D+P+2E şi ajung la peste 1,1 milioane de lei (în jur de 254.000 de euro) pentru sediul unei firme cu teren de o suprafaţă de 554 mp. În oferta băncii se regăseşte şi o linie tehnologica pentru producţia de tâmplărie geam termopan, la 665.000 de lei, dar şi trei autovehicule.

Şi Banca Transilvania are o gamă largă de bunuri imobile spre vânzare: opt apartamente, cu preţuri cuprinse între 25.100 şi 72.000 de euro, 10 terenuri şi două proprietăţi industriale.

Creşterea numărului executărilor scade piaţa

Numărul în creştere al creditelor neperformante îi determină pe reprezentanţii pieţei imobiliare să estimeze creşterea numărului de executări silite, cu influenţă directă asupra întregii pieţe. „Numărul de apartamente disponibile prin executări silite va fi mai mare în acest an, ceea ce va duce la o scădere a preţurilor (pe piaţa imobiliară – n.r.) mai accentuată”, explică Ilias Papageorgiadis, CEO MORE Real Estate Services.

Cum poţi participa la o licitaţie?

Participarea la licitaţie este condiţionată de depunerea unei cauţiuni la Trezoreria Statului sau la orice instituţie bancară, la dispoziţia executorului judecătoresc până la termenul stabilit pentru vânzare, reprezentând 10% din preţul de începere a licitaţiei pentru termenul respectiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter