Economie

Guvernul vrea să crească impozitul pe dividende la 8%. Se ia în calcul creșterea taxelor la tutun, alcool și jocuri de noroc

Guvernul ar lua în calcul creșterea impozitului pe dividende la 8% de la 5%, în contextul modificărilor din codul fiscal. Totodată, taxele la tutun, alcool și jocuri de noroc ar uma să fie mărite.

Guvernul vrea să crească impozitul pe dividende la 8% / Foto: depositphotos.com Guvernul vrea să crească impozitul pe dividende la 8% / Foto: depositphotos.com

 

 


Conform surselor Digi24, în ședintele PSD și PNL s-au discutat modificările la noul cod fiscal, care constau și în creșterea TVA-ului pentru o serie de produse și servicii în industria ospitalității.

 


De asemenea, ar urma să avem taxe mai mari și pe dividende, tutun și alcool, însă cea mai mare creștere va fi de 40% la impozitul jocurilor de noroc.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Nu susținem și nu avem taxare suplimentară indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută, am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor.


Am aprobat eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală”, a spus în ședință premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă, potrivit surselor Digi24.

Măsuri care s-ar putea implementa:


  •  scutirea de impozit la salariile din agricultură și construcții până la 10 mii de lei
  •  impozitarea dividendelor de la 5% la 8% (inclusiv la companii de stat)
  •  creșterea ccizei cu 6 bani la produse din tutun
  •  majorarea accizei la alcool cu 20%

În ședința PSD, ministrul finanțelor Adrian Câciu ar fi prezentat și o propunere de creștere a TVA-ului pentru sectorul HORECA de la 5 la 9%, potrivit unor surse din partid, scrie digi24.ro.

Între măsurile agreate în ultima perioadă se numără reducerea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Angajatorii care măresc salariul minim cu 200 de lei vor fi scutiți de taxe

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Înainte de taxa de solidaritate, să luptăm contra muncii la negru și a celor care fac miliarde fără să plătească un leu taxe în țară!”

Propuneri pentru noul model fiscal: PSD cere supraimpozitarea salariilor mari și a pensiilor speciale

Ultimele Stiri
abonare newsletter