monitorulcj.ro Menu

Pui Shangai

Ingrediente: 1 kg. piept de pui, 1 ou, 2 linguri sos de soia, 2 linguri mustar, 3 linguri amidon, sare, piper, chili, susan, verdeata: ceapa verde tocata fin si coriandru.      Mod de preparare: Spalati si taiati pieptul de pui fâsii subtiri de 1 cm. Bateti oul si amestecati cu sosul de soia, mustarul, 3 linguri de amidon (sau faina de porumb), sarea, piperul (daca va place picant, puneti si chili) si verdeata. Treceti fiecare fâsie de pui prin faina de porumb, apoi prin amestecul de ou si la sfârsit prin susan. Încingeti uleiul de masline într-o tigaie si aromatizati-l cu un catel de usturoi (pe care îl lasati sa se prajeasca si apoi îl scoateti). Prajiti puiul Shanghai la foc moderat, pâna se rumeneste pe fiecare parte. Scoateti bucatile de pui si lasati-le sa se scurga pe un servetel. Puiul Shanghai se serveste cu diferite sosuri, orez sau salate. Ca exemplu, se poate servi cu un sos de rosii proaspete cu sos de soia, chili, piper, coriandru, ceapa verde si usturoi (mixate într-un blender). Puneti salata pe un platou, stropiti cu salsa de tomate si aranjati cât mai festiv puiul Shanghai. Serviti restul de sos în boluri alaturi de platoul principal. Pofta buna!

comments powered by Disqus