monitorulcj.ro Menu

Ardei umplut

Ingrediente: 10 ardei, 1 kg carne tocata, 1 morcov, 200 gr. orez, 2 cepe, 40 ml ulei, sare, 50 gr. bulion, 1 rosie, 20 gr. faina, 1 ceapa mare, 20 gr. delicat legume, patrunjel, piper.     Mod de preparare: Compozitia de umplut se obtine din ceapa calita în putin ulei cu orezul, morcov ras, carnea tocata, sare, bulion. Se curata ardeii de seminte, se spala si se umplu cu aceasta compozitie. Fiecare ardei dupa umplere se trece prin faina, unde este cotorul, pentru a nu iesi compozitia si apoi se pune capacul. Se pun într-o cratita unu lânga altul. Se acopera cu apa si se adauga rosia taiata feliute si apoi se pun la cuptor. Dupa 10 minute se adauga rondele de ceapa. Se lasa din nou la cuptor. Cu 5 minute înainte de final se adauga faina dizolvata în apa pentru a se lega sosul. Se amesteca usor printre ardei si se mai lasa putin. Se servesc calzi, cu smântâna.

comments powered by Disqus